"Da znate kakva je povreda bila šokirali biste se što igram"
Foto: EPA

Ibra iskreno o teškoj povredi koljena

"Da znate kakva je povreda bila šokirali biste se što igram"

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović vratio se na teren nakon što se oporavio od teške povrede koljena.

Ibrahimović je povredu zadobio u finišu prošle sezone kada je pokidao križne ligamente, a mnogi su predviđali da će van terena biti čak devet mjeseci. Međutim, Ibra je i ovaj put sve oduševio svojim oporavkom, te se na teren vratio nakon šest i po mjeseci.

Šveđanin je oduševio i doktore koji nisu vjerovali u kako dobrom stanju se nalazi koljeno Ibrahimovića koji ima već 36 godina. Ibrahimović je u razgovoru za Guardian priznao da nikako nije pomišljao da odustane od fudbala iako su mu mnogi predviđali završetak karijere nakon ove teške povrede.

"Da ljudi znaju kakva je zaista bila ta povreda bili bi šokirani što igram fudbal nakon pola godine. Nije samo koljeno bilo povrijeđeno, ali zadržat ću to za sebe. Zbog toga nisam želio nikada da pričam o povredi. Oporavak nisam želio da žurim i poštovao sam raspored koji su mi doktori dali. Jedina tajna je da sam radio maksimalno na tome, svaki dan po pet ili šest sati", rekao je Ibrahimović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada mi se sve to desilo nisam ni sekunde pomislio da odustanem, to nije bila opcija za mene. Jedini fokus bio je da se vratim što jači. Sada pametnije igram i znam da igram glavom, a moje koljeno sve to prati. Imam iskustvo da budem oprezniji. Ponosan sam što sam se vratio i hvala svima koji su me motivisali na sve to".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi