Daily Star tvrdi: Vincent Tan prodaje Cardiff City
Foto: EPA

Za 30 miliona funti

Daily Star tvrdi: Vincent Tan prodaje Cardiff City

M. Šljivak

Malezijski biznismen Vincent Tan odlučio je da proda Cardiff City, tvrdi engleski Daily Star.

Sedam godina nakon preuzimanja kluba i mnogo kontroverzi koje je izazivao, Tan se, prema pisanju engleskih medija, odlučio da proda klub.

Cijena je 30 miliona funti, a prema pisanju Daily Stara, procedura prodaje je već počela u Cardiff će uskoro dobiti nove vlasnike.

Agencija iz Londona koja radi na prodaji je objavila:

"Imate šansu da investirate u engleski fudbal kupovinom Cardiff Cityja, profesionalnog tima koji igra u Championshipu".

Da će Tan prodati velški klub govorilo se i ranije. Iako je on odbijao navode o prodaji, jedna rečenica se u njegovom intervjuu posebno izdvojila.

"Ako bude ponuđena prava cijena, razmotriću je. Uvijek sam javno govorio da je sve na prodaju osim moje porodice. Ne vežem se za svoje poslovne poduhvate", istakao je tada Tan.

Malezijac je u tim Cardiffa tokom prethodnih sedam godina uložio čak 130 miliona funti.

Ekipa je 2013. godine uspjela da uđe u Premier ligu. Ulaganja su se koliko-toliko vratila od TV prava i sponzorskih ugovora, ali je nakon samo jedne sezone Cardiff ponovo ispao u Championship.

Tamo igraju i danas, a u budućnosti će očigledno do Premier lige pokušati da dođu s novim vlasnikom.

Podsjetimo, Vincent Tan u svom vlasništvu ima i FK Sarajevo, te belgijski Kortrijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi