Dalić: Imamo najbolju ekipu, Skibbe: Bit će kalkulisanja
Foto: EPA

Hrvatska protiv Grčke za SP

Dalić: Imamo najbolju ekipu, Skibbe: Bit će kalkulisanja

E. Škorić

Voljom žrijeba koji je održan danas, reprezentacija Grčke će se za Svjetsko prvenstvo boriti u baražau protiv Hrvatske.

Grci su dobili jako teškog rivala, no u baražu nije ni bilo laganog protivnika. Sve u svemu, bit će zanimljivo pratiti duele Grčke i Hrvatske.

Selektor Grčke Michael Skibbe vjeruje da će biti dosta kalkulisanja, posebno jer njegov tim u revanšu igra pred svojom publikom.

''Radujemo se susetu s Hrvatskom, iako su vrlo kvalitetna ekipa. Čvrsta su i ofanzivna ekipa, ali mi se jako dobro znamo braniti. Vidjet ćemo... Možda je mala prednost što revanš utakmicu igramo kod kuće, moći ćemo kalkulisati i igrati defanzivnije u gostima, a onda se nadati da u revanšu možemo završiti posao", izjavio je Skibbe.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić ima veliki respekt prema narednom rivalu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

''Biće vremena za pripremu, veselim se punom stadionu u Zagrebu i nadam se dobrom rezultatu. Nadam se da će svi igrači biti zdravi. Biće to velika utakmica, ali optimista sam jer imamo dobre igrače i najbolju ekipu'', objašnjava Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi