Dan kada je Ronaldo plakao...

Iskrene suze jednog od najvećih ikad

Dan kada je Ronaldo plakao...

D. Vejo

Rekli su mu imaš srčanu manu odustani, rekli su nisi dovoljno dobar šta ćeš u fudbalu ali ih Ronaldo nije slušao. Može se reći, čudni su životni putevi.

Preko trnja do zvijezda, latinska je poslovica kojom se može opisati životni put Cristiana Ronalda. I pored zdravstvenih problema, odlučio se za fudbal. Vodio se tim da, ako trebam umrijeti neka to bude na fudbalskom terenu. A onda je bajka krenula.

Sporting. Sve je krenulo od tada. Porodica Ronaldo i nije bila pretjerano imućna, ali je imala veliku ljubav. Za kopačke tada mladom Cristianu odvajalo se od usta, ali ipak imao ih je. Frižider je bio popunjen tek toliko da stomak ne bi krčio od gladi. Sav trud i zalaganje, isplatilo se kada ga je uočio Alex Ferguson koji je prepoznao talenat u Cristianu i 2003. godine doveo ga na Old Trafford gdje je ostao do 2009. godine. 

Tokom njegovog staža na Ostrvu, smijali su mu se. Kakva ti je to frizura, gdje su ti zubi, zašto si mršav i nejak. Bol i tugu zadirkivanja tokom treninga ostavljao je za sobu gdje je u samoći ronio u suzama, ali to ga je samo jačalo. Podigao je glavu i nastavio dalje.

Samo nekoliko utakmica trebalo je Ronaldu da Old Trafford uzvikuje njegovo ime, da njegovo ime odzvanja Teatrom snova. Brzina i tehnika, koje su se plašile mnoge odbrane. Enigma za sve protivnike postao je Portugalac, koji je 2009. godine prešao u Real Madrid.

Tamo je nastavio sa uspjesima, dva puta je sa Galaktikosima porazio Atletico Madrid u finalu Lige prvaka. Ostao je nedosanjan trofej sa reprezentacijom. Ali eto i njega, sinoć se Portugal popeo na krov Evrope.

Rekao je plakat ću, to je i uradio. Nije sramota plakati, jer to je odlika velikih ljudi. Dan kada je Ronaldo plakao, upamtiće mnogi koji su prepoznali iskrene suze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti