Dan za fudbalske sladokusce
Foto: Detalji sa prošlosezonskog meča Tottenhama i Arsenala (EPA)

Tri gradska derbija i veliki ispit za Napoli na San Paulu

Dan za fudbalske sladokusce

Nakon reprezentativne pauze sinoć su nastavljena takmičenja u ligama petice, a najvažniji dio programa očekuje nas danas.

U najjačim ligama Evrope očekuje nas mnogo derbija do kraja dana, pa bi bilo dobro da danas nemate mnogo obaveza i da budete u prilici biti pred TV ekranom. 

Sve počinje od 13.30 sati na stadionu Emirates. Tamo će Arsenal u okviru velikog derbija 12. kola Premiershipa dočekati gradskog rivala Tottenham. Kao i uvijek do sada, ovaj gradski derbi trebao bi ponuditi dobar fudbal, mnogo jakih duela, varnica na terenu, ali i veliku borbu za tri boda. Arsenal je trenutno šestoplasirani na tabeli sa 19 bodova, dok je Tottenham tri mjesta ispred sa četiri boda više. 

Poslije Engleske slikom ćemo se preseliti u Italiju, tačnije u Rim. Tamo će na Olimpicu u također velikom gradskom derbiju snage odmjeriti Roma i Lazio. Obje ekipe nalaze se u fanstastičnoj formi. Lazio je zabilježio devet pobjeda u nizu, dok je Roma snagu pokazala domaćom pobjedom od 3:0 protiv Chelseaja u Ligi prvaka. Bit će ovo prilika za bh. napadača Edina Džeku da prekine golgeterski post koji traje pet utakmica. 

Foto: Sergio Ramos i Fernando Torres u duelu tokom utakmice Atletico i Real Madrida (EPA)

Ljubitelji italijanskog fudbala bit će u prilici da odmore nekih sat vremena nakon te utakmice i da se spreme za večernji program u kojem će snage na San Paolo stadionu odmjeriti Napoli i Milan. Napolitanci su lideri na tabeli gotovo od početka sezone i sigurno da imaju veliku želju osvojiti Scudetto, dok s druge strane Milan nije ispunio očekivanja i trenutno se nalazi tek na 7. poziciji sa čak 13 bodova manje od današnjeg rivala. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oni koji vole pogledati i španski i italijanski fudbal bit će na velikim mukama od 20.45 sati, jer u istom terminu kao meč Napolija i Milana počinje utakmica između Atletico i Real Madrida. To je duel dva kluba koja ne igraju najbolje ove sezone. Real je tek na 3., a Atletico na 4. poziciji u La Ligi, a gradski rivali imaju čak osam bodova manje od lidera Barcelone. Večerašnja utakmica svakako je prilika za ekipe da izađu iz rezultatske krize. 

Dakle, 18. novembar 2017. godine je svakako dan za fudbalske sladokusce.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije