Dani Alves kritikovao bivše saigrače iz Barcelone

Smatra da su trebali doći

Dani Alves kritikovao bivše saigrače iz Barcelone

Fudbaler Juventusa Dani Alves jedini je član Stare dame koji je izabran u tim 2016. godine po izboru FIFA-e.

Bivši fudbaler Barcelone je na svečanoj ceremoniji dao kratku izjavu u kojoj je kritikovao svoje bivše saigrače iz Barcelone, koji su odlučili da se ne pojave u Cirihu na dodjeli nagrada.

Zvanično obrazloženje iz Barcelone povodom ovog poteza je da se ekipa fokusirala na meč Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa, koji se igra u srijedu, mada pitanje je da li je zaista to ono što je spriječilo Messija, Neymara, Piquea, Iniestu i Suareza da stignu u Cirih.

"Trebali su doći, barem ako mene pitate. Oni su i više nego spremni za utakmicu koja se igra u srijedu, ali dobro. Treba poštovati svačiju odluku, ali stvarno su trebali doći na ceremoniju", rekao je Dani Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dani Alves je u Barceloni nastupao od 2008. do 2016. godine, kada je kao slobodan igrač prešao u Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi