Dani Alves objasnio zašto je napustio Barcelonu

Seli u Juventus

Dani Alves objasnio zašto je napustio Barcelonu

E. Čaušević

Brazilski fudbaler, Dani Alves, nakon osam sezona odlučio je da napusti Barcelonu.

Alves je u Barcu stigao u ljeto 2008. godine iz Seville, a sa katalonskom ekipom osvojio je više od 20 trofeja, te je postao najtrofejniji brazilski fudbaler u historiji. Ipak, Brazilac je odlučio da ovog ljeta napusti Camp Nou.

Brazilski fudbaler će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u Juventusu i još se očekuje samo zvanična potvrda ovog transfera. Alves je odlučio objasniti zbog čega je odlučio da napusti Barcelonu.

"Nisam još siguran, ali mislim da ću uskoro završiti transfer u Juventus. Jedno je sigurno, a to je da se neću vraćati u Barcelonu. Mislim da u životu uvijek trebate napustiti sredinu u kojoj ste previše opušteni. Ja sam čovjek koji uvijek traži novi izazov. Barcelona je nevjerovatan klub, ali jednostavno je previše opuštena atmosfera", rekao je Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alves je u dresu Barcelone odigrao 247 utakmica i postigao je 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi