Dani Alves otkrio zašto je 'sakrio' loptu od Cavanija
Foto: EPA

Rastu tenzije u PSG-u

Dani Alves otkrio zašto je 'sakrio' loptu od Cavanija

Dani Alves se našao "između dvije vatre" u sinoćnjoj raspravi između Edinsona Cavanije i Neymara koji su se posvađali oko toga ko će izvesti penal na utakmici PSG-a i Lyona.

Cavani je "pobijedio" u raspravi i izveo penal, ali je golman Lyona sjajno reagovao i odbranio pokušaj Urugvajca.

Neymar i Cavani nakon meča nisu "zakopali ratne sjekire", a čini se da tenzije i dalje rastu, s obzirom da je Brazilac danas prestao pratiti svog saigrača na društvenim mrežama.

Osim Neymara, Cavani se sinoć "sukobio" i sa Danijem Alvesom. Naime, sudija je dosudio slobodan udarac za PSG, a Alves je odlučio, brže-bolje, sakriti loptu od Cavanija i dati je Neymaru, kako bi Brazilac mogao iszvesti slobodnjak.

Ipak, Alves je za španski AS istakao da je zapravo on htio izvesti slobodnjak, te da se nije želio uključiti u svađu između Neymara i Cavanija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ja sam ga htio izvesti. Uzeo sam loptu da izvedem slobodnjak, jer sam na taj način već postigao nekoliko sjajnih golova...Bio sam samouvjeren, ali to nije bitno. Važno je da je tim najbitniji", izjavio je Alves, koji je svoj prvijenac za PSG postigao upravo iz slobodnog udarca, na utakmici francuskog Superkupa protiv Monaca.

"Htio sam preuzeti odgovornost, ali je potom Neymar uzeo loptu i izveo slobodni udarac. Uzeo sam loptu jer sam želio šutati, nažalost to se nije desilo", dodao je Alves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi