Dani Alves postavio ultimatum Juventusu
Foto: EPA

Produženje ugovora ili odlazi

Dani Alves postavio ultimatum Juventusu

Sjajni brazilski fudbaler Dani Alves je postavio ultimatum svom trenutnom klubu Juventusu, a ukoliko se njegov zahtjev ne ispuni on namjerava napustiti Torino i pridružiti se nekoj od ekipa zainteresovanih za njegove usluge.

Dani Alves je prošlog ljeta došao u Juventus iz Barcelone kao slobodan igrač i odlično popunio mjesto desnog beka u italijanskoj ekipi. 

Ali prema vijestima koje donosi brazilski UOL, 34-godišnji fudbaler je upozorio čelnike Stare dame da će, ukoliko klub ne aktivira opciju produženja njegovog ugovora do 2019. godine, napustiti ekipu. Alves će, prema ovim navodima, radije napustiti Juventus nego narednu sezonu dočekati sa osjećajem neizvjesnosti.

Nekadašnji fudbaler Barcelone se povezuje sa mogućim transferima u Chelsea i Manchester City, ali i selidbom u kinesku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi