Dani Alves progovorio o ružnom razlazu sa Barcelonom

Na Nou Campu ga nisu poštovali

Dani Alves progovorio o ružnom razlazu sa Barcelonom

Brazilski fudbaler Dani Alves je u razgovoru za ABC konačno progovorio o razlozima zbog kojih je napustio Barcelonu, kojoj je mnogo dao za osam godina provedenih na Nou Campu.

Uprkos tome što je bio jedan od glavnih igrača katalonskog kluba, u Barceloni Alvesa nisu cijenili dovoljno, što je Brazilac rekao u ovom vrlo zanimljivom intervjuu.

"Volim znati da me u klubu trebaju i volim se osjećati potrebnim. Ako me neko ne želi, ja tada odem. U posljednje tri sezone u Barceloni sam slušao kako odlazim, ali me baš niko iz kluba nije o tome obavijestio. Nisu me dovoljno poštovali i bili su veoma nezahvalni, a novi ugovor su mi ponudili tek kada je stigla zabrana dovođenja igrača od FIFA-e", rekao je Alves, te zaključio:

"Ljudi iz Barcelone su obični nezahvalnici. Tom klubu sam dao puno i nisam zaslužio takav tretman. Tako se Barcelona odnosi prema onima koji se trgaju za klub".

Osim toga, Alves je priznao da je i razočaran u fudbal kao cjelinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Fudbal i slava su me razočarali. Kada sam bio dijete vježbao sam autograme koje ću jednog dana dijeliti fanovima, a sada vidim svu negativnu sliku slave. Fudbal i slava donose licemjerje, ljubomoru i lažna prijateljstva. Kada prestanem igrati fudbal, idem u muzičku industriju jer to je moja velika strast".

Dani Alves je sa Barcelonom osvojio šest titula prvaka Španije, četiri Kupa kralja, četiri Superkupa Španije, tri Lige prvaka, tri UEFA Superkupa i tri Svjetska klupska prvenstva, a za ovaj klub je igrao od 2008. do 2016. godine. U Juventus je prešao prošlog ljeta kao slobodan igrač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi