Dani Alves se emotivnim pismom oprostio od navijača

Odlazi nakon osam godina

Dani Alves se emotivnim pismom oprostio od navijača

Brazilski reprezentativac Dani Alves će ovog ljeta napustiti Barcelonu nakon osam godina provedenih na Nou Campu.

Tim povodom, Alves je putem društvenih mreža poslao oproštajnu poruku navijačima Barcelone, koje će pamtiti do kraja života.

"Za mjesec dana će se navršiti tačno osam godina od mog dolaska u Barcelonu. U ovom klubu sam proživio najljpše dane svoje karijere. Od početka sa Pepom Guardiolom, pa sve do posljednje sezone osjećao sam isti entuzijazam i uživao u fudbalu", započeo je Dani Alves, te nastavio:

"Zapamtio sam stotine, hiljade slika i uspomena koje me sjećaju na vas i koje sam dijelio sa vama na Nou Campu i ulicama Barcelone. Ponosan sam i vječno zahvalan što sam nosio dres najboljeg kluba na svijetu.

Zahvalan sam svim ljudima s kojim sam sarađivao ovdje, počev od saigrača, trenera, ljudi iz kluba... Mogao bih da ih nabrajam pojedinačno, ali je to teško jer bih možda nekoga zaboravio. Ovdje nikada nije bilo izdvajanja, jer zajedno smo pobjeđivali i zajedno gubili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovim pismom vam želim poručiti da sam se odlučio na odlazak. Željan sam nekog novog izazova u karijeri, a i sami trebate znati da je bitno znati kada je pravo vrijeme da se ode. Iz mog ugla, taj trenutak je došao i zato odlazim. Budite sigurni da ću se jednoga dana vratiti. Hvala vam što ste me učinili voljenim", zaključio je brazilski fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi