Dani Alves u januaru htio da se vrati u Barcelonu?

Nije se navikao na život u Torinu

Dani Alves u januaru htio da se vrati u Barcelonu?

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves sinoć je bio jedan od junaka u pobjedi Juventusa protiv Porta u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Alves je u igru ušao u 73. minuti utakmice, a dvije minute kasnije u svom prvom dodiru s loptom zatresao je mrežu Ikera Casillasa za konačnih 2:0. Iako je ljetos stigao iz Barcelone kao veliko pojačanje već nakon šest mjeseci počelo se špekulisati da Alves želi napustiti redove Stare dame.

Italijanski mediji objavili su danas da je Alves u januaru razgovarao s čelnicima kluba, te da im je poručio da se želi vratiti u Barcelonu. Navodno, katalonski klub je kontaktirao Brazilca i poručio mu da ga žele nazad na Nou Campu jer imaju velikih problema na poziciji desnog beka.

Football Italia prenosi da se Dani Alves još uvijek nije adaptirao na novu sredinu, te da je bio spreman da se vrati u Barcelonu. Ipak, ovaj transfer spriječila je povreda koju je zadobio Brazilac, te od njegovog povratka u nekadašnji klub nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, Alves je nedavno otkrio da Barcelona nije bila poštena prema njemu kada je napuštao klub, te je dodao da je jako sretan u Juventusu. Čini se da Brazilac pokušava sakriti priču da je izrazio želju da se ponovo vrati na Nou Camp.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije