Danny Rose odlučio da ide, trenutno je najbliže Manchesteru

United počeo pregovore

Danny Rose odlučio da ide, trenutno je najbliže Manchesteru

E. Škorić

U Manchester bi do kraja prelaznog roka moglo da stigne još jedno zvučno pojačanje.

United je doveo Romelua Lukakua iz Evertona, a sasda planira da dovede još jedno zvučno ime iz Premier lige. Navodno će Jose Mourinho probati dovesti Dannyja Rosea, beka iz Tottenhama. Na transferu se već užurbano radi.

Crveni vragovi spremni su da Tottenhamu uz novčanu ponudu pošalju i Lukea Shawa. Rose je jučer javno izrazio želju da ode iz Tottenhama i to je odmah bio signal za menadžere vodećih engleskih timova.

Spursi procjenjuju Rosea na 40 miliona eura, a United je spreman dobar dio toga isplatiti u Shawu. Međutim, još uvijek nema naznaka hoće li se transfer uskoro ostvariti i sve je za sada u domenu špekulacija.

Rose dugi niz nastupa za Tottenham, a osim Uniteda želi ga Chelsea. Mada, pitanje je kako bi Spursi podnijeli gubitak još jednog beka, nakon što je ranije Kyle Walker otišao u Manchestser City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvadesetsedmogodišnji Rose je lijevi bek, a u Tottenham je stigao iz Leedsa. U dresu engleske reprezentacije je odigrao 12 mečeva i bio je član svih omladinskih selekcija te zemlje. Da nije tek onako na meti velikana, najbolji je pokazatelj da je dvije godine zaredom bio uvršten u najbolji tim Premier lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi