Dante: Vidi se da je Balotelli sada spremniji
Foto: EPA

Saigrač iz Nice pohvalio italijanskog napadača

Dante: Vidi se da je Balotelli sada spremniji

Brazilski defanzivac Dante ističe da je njegov saigrač iz Nice, Mario Balotelli, ove godine psihički i fizički puno spremniji nego je to bio slučaj prošle sezone.

Balotelli je pružao solidne partije u Nici i protekle sezone, a čini se da su "incidentni" dani iza njega. Italijanov napredak je primijetio i njegov saigrač Dante, ali i trener Nice.

"Vidi se da je spremniji nego prošle godine. Osjeti se da on želi napredovati, posebno kada je riječ o fizičkoj spremnosti. Zaista ozbiljno trenira. On zna da mora biti spreman", izjavio je brazilski defanzicac, te dodao:

"Očigledno je da je na boljem mjestu nego prošle godine."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Promjene u Balotellijevom pristupu treninzima, ali očigledno i njegovom ponašanju primijetio je i trener nice Lucien Favre.

"Počeo je malo kasnije od ostalih sa pripremama. Nije da je on kasnio, jednostavno nije mogao doći ranije. Od kada je došao odlično je radio sa ostatkom tima. Imali smo nekoliko odličnih treninga. Igrao je 60 minuta protiv Genta i bio veoma dobar", istakao je Favre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije