"Dao mi je ikonu, a onda je kleknuo ispred mene"

Legenda Uniteda ispričala predivnu anegdotu

"Dao mi je ikonu, a onda je kleknuo ispred mene"

D. Vejo

Fudbal je nešto više od igre.

Tako se može opisati odnos legende Manchester Uniteda Ryana Giggsa i Ricarda Kake, tadašnjeg fudbelera Milana. Bila je to 2007. godina, a igralo se polufinale Lige prvaka između Đavola i Rossonera, prisjeća se Giggs.

"Tokom uitakmice sa Milanom, došlo je do incidenta između Kake i mene. Napravio sam prekršaj nad njim, a zatim me je on zgrabio za vrat te je nakon toga dobio žuti karton. Znajući da je pobožan i religiozan čovjek, pomislio sam kako je to mogao uraditi. Kako da nekog fizički napadne", kazao je as Uniteda.

A onda, susret se dogodio i na putu ka svlačionici.

"Dok sam išao prema svlačionici, vidio sam da me Kaka čeka na kraju hodnika. Tu se odmah stvorio Gattuso koji je tečno pričao engleski, te me je zamolio da dođem jer me treba Brazilac. Prišao sam mu, a zatim je on rekao oprosti, kleknuo i dao mi ikonu. Rekao sam mu, sve je u redu, dešavale su se i ružnije stvari od ove, te smo pružili ruku jedan drugom i otišli svojim putem", prisjeća se on.

I nakon skoro 10 godina, Giggs i dalje čuva ikonu kod kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi