Dardai: Ibišević više ne smije praviti gluposti

Trener nije prigovarao zbog crvenog kartona

Dardai: Ibišević više ne smije praviti gluposti

Vedad Ibišević je napravio veliku glupost u utakmici 9. kola Bundeslige. 

Bh. reprezentativac je teren u Gelsenkirchenu morao napustiti već u 18. minuti , a njegov nepromišljeni potez u njemačkim medijima rezultirao je naslovima "Brutalan faul Ibiševića" i svi su jednoglasni da je crveni karton sasvim opravdan.  

Ni trener Herthe Pal Dardai nije želio braniti Ibiševića, kazajući da tako iskusan igrač sebi ne smije dozvoliti takve stvari tijekom utakmice. 

"Tako iskusan igrač ne smije si to dopustiti. Vidio sam sa svoga mjesta jako dobro prekršaj i mislim da je odluka suca sasvim ispravna. Zato i nisam ništa prigovarao", rekao je trener Pal Dardai.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Hertha je na kraju poražena od Schalkea rezultatom 2:1. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.