Darijo Srna donio najtežu odluku u karijeri
Foto: EPA

Odlazak legende

Darijo Srna donio najtežu odluku u karijeri

Sada već legendarni hrvatski fudbaler Darijo Srna obavijestio je javnost da u budućnosti više neće nastupati za reprezentaciju naših zapadnih susjeda.

Darijo je u izjavi za web-stranicu Šahtara poručio da će završiti svoju reprezentativnu karijeru i da je njegova odluka konačna.

"Više sam se odmorio mentalno. Bio je to težak period, ali idemo dalje. Završit ću svoju reprezentativnu karijeru i za deset dana ću poslati i službeno pismo. Želim se fokusirati na svoje partije u Šahtaru", rekao je Srna.

Ovaj 34-godišnji desni bek je uvijek bio prepoznatljiv po svojoj borbenosti i po tome što je za Hrvatsku bio dostupan u svakom trenutku. Za njega nikada nisu postojali izgovori, a u to se cijeli svijet posljednji put uvjerio na Evropskom prvenstvu, kada je nekoliko dana nakon gubitka oca stisnuo zube i kao kapiten izveo svoje saigrače na megdan Češkoj.

Darijo Srna je za reprezentaciju Hrvatske debitovao 2002. godine. Sakupio je čak 134 nastupa i postigao 22 pogotka i jasno je da će njegov odlazak biti istinski gubitak za ovu selekciju, u svakom smislu te riječi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi