Darijo Srna otkrio zašto je odbio Barcelonu
FOTO: EPA

Odlučio ostati u Shakhtaru

Darijo Srna otkrio zašto je odbio Barcelonu

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna ove zime bio je na korak od prelaska u Barcelonu, no na kraju je odlučio ostati u Shakhtaru.

Iskusni desni bek ukrajinskog Shakhtara iznenađujuće se pojavio na radaru Barcelone koja ga je silno željela dovesti na Nou Camp početkom ove godine. Iako su gotovo svi vjerovali da Srna ne može odbiti transfer karijere, na kraju im je dokazao da griješe.

Na veliko iznenađenje sportske javnosti hrvatski fudbaler je odbio Barcelonu i odlučio je ostati u Shakhtaru. Nakon nekoliko mjeseci Srna je konačno odlučio otkriti razlog zbog kojeg nije želio nastaviti svoju karijeru u jednom od najboljih klubova na svijetu.

"Želim da završim svoju karijeru u Shakhtaru. Kada mi je predsjednik kluba ponudio novi ugovor rekao sam mu da moje srce pripada ovdje. Lagano smo dogovorili detalje novog ugovora. Znate svi za priču o Barceloni, ali kao što sam rekao moje srce pripada ovdje i nisam mogao nakon 14 godina da napustim klub. Jednostavno postao sam član ove porodice", rekao je Srna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi