Dario Đumić karijeru nastavlja u Seriji A?

Bologna želi bh. reprezentativca

Dario Đumić karijeru nastavlja u Seriji A?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Dario Đumić će gotovo sigurno napustiti holandski NEC Nijmegen koji je prošle sezone ispao u niži rang.

Đumić se igrama u holandskoj ekipi izborio za mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a nakon što je NEC ispao u niži rang postalo je jasno da će bh. fudbaler ovog ljeta promijeniti sredinu. Interes za ovog odbrambenog igrača pokazali su Genk, AZ Alkmaar, te nekoliko ekipa iz engleskog Championshipa.

Međutim, italijanski mediji prenose danas da se Đumić nalazi na meti kluba iz Serije A. Tutto Mercato je objavio da je za usluge našeg reprezentativca zainteresovana Bologna koja je spremna da pregovara sa NEC-om.

Ovaj 25-godišnji fudbaler se nalazi na slatkim mukama s obzirom da ima na stolu nekoliko dobrih ponuda. Bologna bi sigurno bila veliki izazov i bit će zanimljivo da li će Đumić pojačati bh. koloniju u italijanskoj Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi