Dario Đumić u narednim danima potpisuje za Utrecht?
Foto: NEC Nijmegen

Bh. reprezentativac veoma blizu transfera

Dario Đumić u narednim danima potpisuje za Utrecht?

NEC Nijmegen prošle sezone nije uspio obezbijediti opsatanak u najvišem rangu holandskog nogometa, pa se očekuje da će veliki broj fudbalera NEC-a ovog ljeta napustiti ekipu.

Već neko vrijeme se špekuliše da bi i bh. reprezentativac Dario Đumić uskoro trebao napustiti redove NEC-a, a iako se pretpostavljalo da bi on karijeru mogao nastaviti u Genku, Alkmaaru ili Bologni, holandski mediji sada prenose da je on veoma blizu potpisa za Utrecht.

Holandski Algemeen Dagblad saopštava da je Đumić gotovo sigurno novi igrač Utrechta, te da bi se on ovoj holandskoj ekipi trebao pridružiti prije četvrtka, kada Utrecht gostuje na Malti gdje će odigrati utakmicu drugog pretkola Lige Evrope protiv Vallette.

O Đumićevom transferu u Utrecht je govorio i Remco Oversier, tehnički direktor NEC Nijmegena.

"Transfer je bio očigledan nakon ispadanja u drugu ligu. Dario je prošle sezone bio jedan od važnih stubova naše ekipe, a igrao je i za reprezentaciju", izjavio je Oversier, te dodao:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nekoliko je zainteresovanih ekipa, ali FC Utrecht je jedini klub sa kojim razgovaramo. Dario tekođer razgovara sa njima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi