Darko Mišić novi igrač Zadra

Defanzivac Čelika pronašao klub

Darko Mišić novi igrač Zadra

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u zimskom prelaznom roku ostali su bez nekoliko igrača, ali odlazak jednoga sigurno je da će se osjetiti na terenu, bar kada je u pitanju defanziva i prodori po desnoj strani.

Darko Mišić napustio je Zenicu nakon dvije godine i njegova naredna sredina će biti Hrvatska.

Ovaj 23-godišnji defanzivac novi je igrač hrvatskog Zadra, ekipu koju je nedavno preuzeo bivši selektor Hrvatske Igor Štimac, koji je tražio da rukovodstvo kluba dovede Mišića, kako bi zatvorio desnu stranu ekipe.

Mišić je u Čelik došao u februaru 2015. godine iz Travnika, a u dresu Zeničana odigrao je 55 utakmica uz jedan postignuti pogodak i to onaj prošle sezone, kada je u prvom kolu proljetnog dijela zahvaljujući golu Mišića, poraženo favorizirano Sarajevo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Darko Mišić dobitnik je priznanja "Ponos Robijaša" za prošlu sezonu, kada je od strane navijača Čelika proglašen za najboljeg igrača.

Čelik će kao klub dobiti određeno obeštećenje za odlazak Mišića u Zadar, jer ovom igraču ugovor sa Zeničanima važio je do ljeta ove godine, tako da bez propisnog obeštećenja nije mogao promijeniti klub. Jučer su se napokon dvije strane dogovorile i Mišić će u nastavku sezone pomoći Zadru da ostvari opstanak u HNL-u.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.