Darmstadt poražen od Mainza, Vrančiću dvadesetak minuta

Bundesliga, 8. kolo

Darmstadt poražen od Mainza, Vrančiću dvadesetak minuta

Fudbaleri Darmstadta i Mainza su večeras odigrali sjajnu utakmicu u okviru 8. kola Bundeslige. 

Gosti su slavili rezultatom 3:2, a u vodstvo su stigli već u 15. minuti pogotkom Bella. Malli je u 24. minuti povisio na 2:0, da bi samo tri minute kasnije Heller lijepim pogotkom vratio Darmstadt u igru.

Sailer je u 57. minuti na asistenciju Rauscha pogodio za 2:2, ali je slavlje domaćih trajalo samo osam minuta. De Blasis je u 64. minuti vratio Mainzu prednost.

Igrao se peti minut sudijske nadoknade kada je dosuđen jedanaesterac za Darmstadt. Loptu je na bijelu tačku namjestio Wagner, koji je u namjeri da bude heroj postao tragičar svog kluba. Wagner je šutirao preko gola, a sudac je odmah nakon izvođenja najstrože kazne označio kraj utakmice.

Bh. reprezentativac Mario Vrančić je u igru ušao u 74. minuti umjesto Niemeyera, pa je na terenu proveo posljednjih dvadesetak minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 8. kolo:

Darmstadt - Mainz 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.