David Luiz ponovo napušta Chelsea, ali i Evropu
Foto: EPA

Ne slaže se s Conteom

David Luiz ponovo napušta Chelsea, ali i Evropu

E. Čaušević

Brazilski reprezentativac David Luiz propustio je jučerašnji derbi Chelseaja protiv Manchester Uniteda.

Nakon što su Plavci poraženi od Rome prošle sedmice Antonio Conte odlučio je da kazni Davida Luiza zbog loših igara. Brazilac je bio primoran da trenira sa rezervnom ekipom, te nije uvršen na spisak igrača koji su konkurisali za utakmicu protiv Crvenih đavola.

Međutim, čini se da sukob Luiza i Contea neće dobiti sretan završetak jer se već uveliko govori o tome da će Brazilac ponovo napustiti Stamford Bridge. Luiz je Chelsea napustio prije nekoliko godina kada je otišao u PSG, ali se nakon samo dvije sezone vratio u londonski klub.

No, ovaj put Luiz je spreman da se pridruži svojim saigračima iz reprezentacije Oscaru i Ramiresu koji igraju u Kini. Navodno, Chelsea je spreman prodati Luiza, ali su svjesni da će teško ko od evropski klubova ovom igraču dati platu koju on očekuje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U sve to uključili su se kineski klubovi koji su poznati po tome što ne štede svoj novac kada su u pitanju zvijezde najvažnije sporedne stvari na svijetu. Luiz bi u februaru trebao napustiti Chelsea i karijeru nastaviti u dalekoj Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi