David Luiz se ponudio Barceloni
Foto: EPA

Nezadovoljan statusom zamjene u Chelseaju

David Luiz se ponudio Barceloni

Nakon što je došlo do neslaganja i očiglednog sukoba između Davida Luiza i trenera Chelseaja Antonia Contea, Brazilac je izgubio mjesto u prvoj postavi londonskih Plavaca.

Luiz će imati težak zadatak da se ponovo izbori za mjesto startera, jer je Andreas Christiensen, koji je "upao" u prvu postavu umjesto njega, u odličnoj formi.

Brazilski defanzivac izlaz iz situacije u kojoj se našao vidi u transferu, a španski Diario Gol tvrdi da je Luiz "identifikovao" Barcelonu kao svoju narednu destinaciju, jer je Kataloncima očajnički potrebno pojačanje u odbrani.

Barcelona se uskoro želi riješiti Thomasa Vermaelena, dok bi i Javier Mascherano uskoro mogao napustiti Nou Camp, pa bi Luiz mogao biti jedna od meta Katalonaca u narednom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Conte krajem prošle sezone imao samo riječi hvale na račun Davida Luiza, te ga je proglasio jednim od najboljih defanzivaca na svijetu, čini se da su dani iskusnog Brazilca na Stamford Bridgeu odbrojani.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi