David Moyes će dobiti otkaz do kraja sedmice?

Škot na izlaznim vratima Old Trafforda

David Moyes će dobiti otkaz do kraja sedmice?

Trener Manchester Uniteda David Moyes mogao bi dobiti otkaz na klupi ovog kluba i do kraja ove sedmice, objavili su vodeći engleski mediji.

Već duže vremena se govori o tome kako će škotski trener napustiti klub s Old Trafforda nakon samo jedne sezone, ali danas se pojavila vijest da Moyes čak neće ni završiti sezonu do kraja.

Vijest nije objavio neki tabloid već uvijek dobro obaviješteni i ozbiljni Daily Telegraph. Vijest je objavio novinar Mark Ogden koji je prvi u Engleskoj objavio i vijest da Alex Ferguson napušta klupu Uniteda.

The Guardian je objavio i potencijalne nasljednike Davida Moyesa na klupi Uniteda. Najozbiljniji kandidati za jedan od najtraženijih poslova na svijetu su Jurgen Klopp, Diego Simeone, Laurent Blanc i Louis Van Gaal.

Ukoliko Moyes dobije otkaz, s njim će klub napustiti i njegovi pomoćnici Phil Neville, Jimmy Lumsden i Steve Round, dok bi posao mogao zadržati jedono trener golmana Chris Woods s kojim su čelnici kluba izuzetno zadovoljni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legenda kluba Ryan Giggs bi, prema tvrdnjama Telegrapha i Guardiana, preuzeo klupu Uniteda do kraja sezone, ukoliko Moyes dobije otkaz.

David Moyes je United preuzeo pred početak ove sezone nakon što je nakon dugo vremena otišao Alex Ferguson. Moyes nije zadovoljio ambicije kluba, jer United prvi put nakon skoro 20 godina neće igrati Ligu prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.