"Davno sam rekao da ne želim biti trener Barcelone"

Vicente del Bosque odbio Katalonce

"Davno sam rekao da ne želim biti trener Barcelone"

E. Čaušević

Luis Enrique je prije nekoliko sedmica potvrdio da neće produžiti svoj ugovor, te da će na kraju ove sezone napustiti klupu Barcelone.

Čelnici Barcelone aktivno traže trenera koji će preuzeti ovu ekipu na kraju sezone. U igri je mnogo imena, a španski mediji prenijeli su jučer da katalonski klub želi dovesti nekadašnjeg trenera Real Madrida, Vicentea del Bosquea.

Del Bosque je posljednji angažman imao na selektorskoj poziciji Španije sa kojom je postao svjetski i evropski prvak. Ipak, nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj prošle godine odlučio je napustiti kormilo Crvene furije.

Nekadašnji trener Real Madrida oglasio se danas u španskim medijima, te je poručio da nema namjeru da bude trener Barcelone. Del Bosque je objasnio zbog čega ne želi sjesti na klupu katalonske ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Davno sam još rekada da ne želim biti trener Barcelone i Atletico Madrida. Oba kluba imaju dobre ekipe, ali Barceloni je sada potreban mlađi trener koji sa svojim novim idejama može zamijeniti Luisa Enriquea", rekao je španski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi