De Boer dobio otkaz i zasjeo na vrh neslavne liste
Foto: EPA

Roy Hodgson preuzima Crystal Palace

De Boer dobio otkaz i zasjeo na vrh neslavne liste

Crystal Palace je otpustio holandskog stručnjaka Franka de Boera nakon što je ovaj proveo svega četiri utakmica na kormilu ekipe.

Klub je vijest o raskidanju saradnje s De Boerom saopštio danas na zvaničnoj stranici, a "kap koja je prelila čašu" je bio jučerašnji poraz Crystal Palacea od Burnleyja. To je bio četvrti poraz Crystal Palace u isto toliko utakmica nove sezone Premier lige, a da stvari budu još gore Orlovi nisi još uvijek nisu uspjeli postići niti jedan pogodak.

Crystal Palace je na ovaj način postao prva ekipa u najelitnijem rangu engleskog fudbala, još od davne 1924. godine koja je, bez postignutog gola, izgubila prva četiri meča nove sezone, a to je prije njih zadnji put pošlo za rukom ekipi Preston North Enda.

Frank de Boer je postao i trener koji je uspio "zaraditi" najbrži otkaz u historiji engleske Premijer lige, dok je prije njega taj "rekord" držao Les Reed, koji se 2006. godine na klupi Charltona zadržao sedam utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Foto: Twitter.com/BBCSport

Kako prenose britanski mediji, Crystal Palace je već pronašao De Boerovu zamjenu, te bi na klupu ovog londonskog kluba uskoro trebao stići Roy Hodgson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi