De Boer: Hiddink je bio velika greška

Bivši holandski reprezentativac

De Boer: Hiddink je bio velika greška

Bivši holandski fudbaler Ronald de Boer izrazio je svoje mišljenje o još uvijek aktuelnom selektoru Holandije Guusu Hiddinku.

Po njegovim riječima, Hiddink nije bio pravi izbor za selektora, što su kasnije potvrdili i rezultati.

"Zaista poštujem Hiddinka i sve ono što je napravio u svojoj karijeri do sada. Žao mi je što mu ne ide dobro na klupi Holandije, ali moram reći da sam od starta bio skeptik", rekao je De Boer i dodao:

"Ponovit ću ono što sam rekao krajem prošle godine: Ronald Koeman je bio pravi izbor za klupu Holandije. Znam da nije istina da nije želio taj posao. Mislim da bi bilo mnogo bolje da je Koeman postao selektor umjesto Hiddinka".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Obzirom da holandski fudbalski savez uvijek unaprijed određuje novog selektora, već je poznato da će Hiddinkov nasljednik biti Danny Blind. Pitanje je samo trenutka kada će doći do smjene, jer sadašnji selektor već neko vrijeme najavljuje odlazak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti