De Boer ima još jednu utakmicu da spasi posao
Foto: EPA

Holanđaninu se 'trese stolica' na Selhurst Parku

De Boer ima još jednu utakmicu da spasi posao

Crystal Palace je u prva tri kola nova sezone Premier lige upisao tri poraza, pa bi Frank de Boer, koji je na mjesto trenera ove ekipe postavljen u junu, već mogao dobiti otkaz.

Britanski Telegraph prenosi da ovaj nekada sjajni fudbaler ima još jednu utakmicu da pokaže čelnicima Crystal Palacea da je dovoljno kvalitetan trener za njihovu ekipu.

Prvi čovjek Palacea, Steve Parsih, je održao sastanak s De Boerom nakon lošeg starta sezone, a britanski mediji tvrde da su u klubu dugo razmišljali da holandskog stručnjaka otpuste već tokom reprezentativne pauze.

Ipak, čini se da je De Boer dobio još malo vremena da pokaže da je spreman promijeniti svoj pristup, s obzirom da dosadašnji način na koji je Crystal Palace igrao ne obećava dobre rezultate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Boer će na nedjeljnom meču protiv Burnleyja imati priliku da ostvari pozitivan rezultat, a u slučaj novog poraza će, gotovo sigurno, dobiti otkaz. Navodno, on razmišlja i o promjeni formacije za predstojeći sudar s Burnleyjem, te se pretpostavlja da će odustati od odbrane sa tri igrača, a da će se umjesto toga vratiti formaciji 4-3-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi