De Boer: Imamo pet posto šansi za Svjetsko prvenstvo

Ronald de Boer sasvim otvoreno

De Boer: Imamo pet posto šansi za Svjetsko prvenstvo

Nekadašnji fudbaler Ajaxa Ronald de Boer, brat blizanac Franka de Boera, smatra da njegova zemlja ima samo pet posto šansi da se plasira na Svjetsko prvenstvo.

Holandija se nalazi na 3. mjestu grupe A sa 13 bodova nakon osam odigranih kola, odnosno tri manje od Švedske i četiri manje od lidera Francuske. 

Ronald de Boer smatra da će njegovom timu biti veoma teško, ali da ne treba gubiti nadu. 

"Stvari izgledaju veoma loše po Holandiju. Dajem nam možda pet posto šansi da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo. Igramo protiv Bjelorusije, a tamo nije lako igrati. Historija nam kaže da smo tamo imali problema. Recimo da mi pobijedimo 1:0 ili 2:0, a Švedska igra kući protiv Luksemburga i vjerovatno će dati četiri gola najmanje. To znači da ćemo mi u posljednjem kolu morati pobijediti Švedsku sa 5:0 ili 6:0 u Amsterdamu", rekao je De Boer pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sve je moguće. Vidjeli smo šta je Barcelona uradila protiv PSG-a, ali Barcelona nije reprezentacija Holandije", rekao je nekadašnji igrač Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi