"De Bruyne je među najboljima, ali najbolji je samo jedan"
Foto: EPA

Za Pepa Guardiolu nema dileme

"De Bruyne je među najboljima, ali najbolji je samo jedan"

Manchester City će večeras odigrati susret grupne faze Lige prvaka protiv Napolija, a svi očekuju pravi fudbalski spektakl na Etihadu.

Na press konferanciji povodom ovog duela govorio je i trener Građana Pep Guardiola, a novinare je osim utakmice zanimalo i mišljenje španskog stručnjaka o Kevinu De Bruyneu, sjajnom fudbaleru Manchester Cityja.

Naime, britanski mediji već neko vrijeme ističu da je Belgijanac možda i najbolji igrač u Premier ligi, te jedan od najboljih u Evropi. Zbog toga je jedan od novinara odlučio pitati Guardiolu: "Da li je Kevin De Bruyne jedan od najboljih ili postaje najbolji fudbaler u Evropi?"

"Najbolji je samo jedan", brzo je odgovorio Guardiola aludirajući na Lionela Messija, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako želi biti smatran jednim od najboljih Kevin De Bruyne mora osvajati titule, a mi smo tu da mu pomognemo u tome."

"Kevin je među najboljima, ali, ipak, samo je jedan najbolji", ponovio je Pep Guariola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti