De Bruyne: Nešto se mora promijeniti

Nije zadovoljan igrom Belgije

De Bruyne: Nešto se mora promijeniti

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije u sjajnoj prijateljskoj utakmici remizirala je protiv Meksika sa 3:3.

Crveni đavoli su osigurali direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, te su se već lagano okrenuli pripremnim mečevima za Mundijal. U odličnoj utakmici Belgije i Meksika vidjeli smo čak šest golova, a na kraju je utakmica završena rezultatom 3:3.

Međutim, nakon utakmice Belgijanci nisu bili zadovoljni svojom predstavom, a posebno je ljut bio Kevin De Bruyne koji je poručio da njegov tim ne može na ovaj način igrati na Svjetskom prvenstvu, te da se nešto mora podhitno promijeniti.

"Sve dok ne budemo imali pravu taktiku igrat ćemo loše kao protiv Meksika. Oni su taktički bili bolji i nadigrali nas. Igramo u sistemu koji je defanzivan, a imamo mnogo igrača koji su napadački nastrojeni. To je problem i nadam se da ćemo ga riješiti uskoro. S ovom igrom ne možemo na Mundijal", rekao je De Bruyne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi