De Gea Unitedu javio da ide na ljeto

Tvrdi Marca

De Gea Unitedu javio da ide na ljeto

E. Škorić

Manchester United bi vrlo brzo mogao da ostane bez svog golmana, Davida De Gee (26).

Ugledni madridski list Marca objavio je kako je De Gea odlučio da napusti Manchester United, a navodno je klubu ranije ovog mjeseca saopštio da odlazi. Kako Marca tvrdi, De Gea je 9. aprila, nakon utakmice protiv Sunderlanda, kada je ostao na klupi, rekao saigračima i Mourinhu da od ljeta neće biti s njima. Mourinho je nakon tog meča kazao da se radi o manjim problemima s kukom, ali pojavile su se i tada glasine da "nešto nije OK".

U Realu su ranije u prelaznom roku zbog nedostatka vremena i papirologije ostali bez De Gee, koji je bio na pragu transfera u Madrid. Sada španski klub ne želi da napravi istu grešku, pa je mjesecima prije prelaznog roka počeo s "operacijom De Gea".

Mourinho je svjestan da De Gea ide i navodno je krenuo u potragu za njegovom zamjenom, a Marca piše da bi to trebao biti 30-godišnji golman engleske reprezentacije Joe Hart, koji brani u Torinu, a bio je na golu Cityja nekoliko sezona.

Real i United pregovaraju, a u Madridu su spremni da sruše rekord kada je u pitanju kupovina golmana, pa bi mogli da plate De Geu od 70 do 75 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madriđanima se dopada to što De Gea ima samo 26 godina, dakle ima još prostora za napredak, već je branio u La Ligi, dobro poznaje igrače Reala, a također bi mogao i marketinški biti pravi potez. Pored De Gee, Real je pokazao interes i za Thibaouta Courtoisa iz Chelseaja i mladog Gianluigija Donnarummu iz AC Milana.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi