De Laurentiis: Higuain će biti besmrtan poput Maradone

Ako ostane još tri godine...

De Laurentiis: Higuain će biti besmrtan poput Maradone

Gonzalo Higuain je i ove sezone alfa i omega Napolija, koji nakon 24 kola zauzima prvu poziciju na tabeli Serije A.

Argentinski napadač je postigao čak 24 gola i ubjedljivo je prvi strijelac lige ispred sunarodnjaka Paula Dybale iz Juventusa, a ko koliki ugled uživa u Napulju dovoljno govori izjava prvog čovjeka kluba Aurelija De Laurentiisa.

"Higuain je jako pametan momak i mogao bi se baviti mnogim drugim stvarima pored fudbala. Svoje slobodno vrijeme provodi čitajući knjige i ima nevjerovatno razvijen um", započeo je De Laurentiis, te nastavio:

"Njegova najveća snaga je porodica koju ima oko sebe. To je ogromno bogatstvo, a kada ste u dobrom okruženju onda ste sretni i zadovoljni, pa sve ide lakše".

Gonzalo Higuain je na pravom putu da povede Napoli do prve titule nakon 26 godina čekanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Higuain bi mogao postati besmrtan u Napulju. Na odličnom je putu, jer pruža fantastične partije i ljudi ga zaista vole. Ako ostane još tri godine, uvjeren sam da će biti poput Maradone, a svi znate kolika je on legenda. Higuain ima priliku ući u historiju, a ako se to desi, ostat će zauvijek upamćen u Napulju", zaključio je De Laurentiis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi