De Laurentiis: Ovo je velika sramota za Platinija

Predsjednik Napolija bijesan

De Laurentiis: Ovo je velika sramota za Platinija

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis bio je bijesan nakon utakmice koju je njegov tim remizirao sa Dniprom (1:1) u sklopu polufinala Evropske lige.

Iako je Napoli bio mnogo bolji i konkretniji rival, Dnipro je došao do remija, a da za Napolitance bude još gore, gol je postignut iz očiglednog ofsajda.

"Potpuno sam bijesan. Bio je to čist ofsajd koji samo suci nisu vidjeli. Oni žele da daju važnost beznačajnom takmičenju, a mi učestvujemo u Evropskoj ligi samo da bismo se mogli kvalifikovati u Ligu prvaka sljedeće sezone", rekao je De Laurentiis i dodao:

"Zar je moguće da za polufinalne utakmice ne možete izabrati šestoricu sudija koji će pravedno i normalno voditi utakmicu? Platini je ostavio katastrofalan utisak i sigurno će u mraku svoje sobe u Nyonu razmišljati o tome".

"Moji igrači su dali sve od sebe, i nema ih smisla kritikovati. Ako Dnipro bude imao suca na svojoj strani, to će značiti da Napoli nekoga nervira i da trofej mora ponovo otići u Sevillu. Samo recite šta želite i šta vam smeta, i mi ćemo se skloniti. Ne volimo da nas neko iskorištava".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, Dniprov početak priče u Evropskoj ligi započeo je sudijskom nepravdom protiv Šehićevog Qarabaga, kada je azerbejdžanskom timu poništen regularan pogodak koji bi ih odveo u naredni krug. Sve ostalo je historija... 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.