De Rossi i Immobile srušili Albaniju u Palermu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

De Rossi i Immobile srušili Albaniju u Palermu

Fudbaleri Italije slavili su pobjedu protiv Albanije sa 2:0 u meču 5. kola grupe G kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Italijani su veoma dobro otvorili meč pa su do vodstva stigli u 12. minuti kada je sa jedanaest metara precizan bio Daniele De Rossi. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Nastavak meča obilježen je prekidom od strane navijača Albanije koji su na teren ubacivali pirotehnička sredstva. Sudac meča, Slovenac Vinčić, bio je primoran da prekine meč u 59. minuti, a prekid je trajao oko 10-ak minuta. 

Meč se nakon toga nastavio, a Italija je do kraja postigla još jedan gol i to preko napadača Lazija Cire Immobilea koji je mrežu gostiju zatresao u 71. minuti.

Italija se nakon ove pobjede izjednačila sa Španijom na prvom mjestu grupe G i sada obje reprezentacije imaju  po 13 bodova. Albanija je ostala na 4. mjestu sa šest bodova iz pet kola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije