De Rossi se lijepim riječima oprostio od Pjanića

Ne zamjera mu odlazak

De Rossi se lijepim riječima oprostio od Pjanića

Osim pobjede Azzurra nad Belgijom (2:0), top tema u Italiji je prelazak Miralema Pjanića iz Rome u Juventus.

Veliki transfer vrijedan 32 miliona eura plus bonusi ozvaničen je jučer, a Pjanić je svojim potezom izazvao različite komentare. Navijači Rome su ljuti, ali Daniele De Rossi nije jedan od onih koji zamjeraju našem fudbaleru.

"Otkako je stigao u Rim, Pjanić je bio uzoran partner i nevjerovatan profesionalac. On je trenirao čak i onda kada je bio bolestan, davao je sve za ovaj klub i uvijek je bio primjer. Žao mi je što je otišao u Juventus i što je ojačao našeg konkurenta, ali uvijek ću ga voljeti i poštovati", rekao je De Rossi, koji je potom prokomentarisao reakciju većeg dijela Rominih navijača:

"Ljudi imaju pravo da misle ono što hoće. Ovakvi transferi se dešavaju, tako je to danas u fudbalu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Miralem Pjanić je u Romi proveo posljednjih pet sezona i za to vrijeme je odigrao 159 utakmica uz 27 postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi