De Rossijev gospodski potez oduševio fudbalski svijet
Foto: EPA

Svaka čast

De Rossijev gospodski potez oduševio fudbalski svijet

E. Čaušević

Reprezentacija Italije nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 60 godina. 

Bit će zaista neobično pratiti Mundijal bez Azzurra koji su u baražu poraženi od Švedske sa ukupnih 1:0 u dvije utakmice. Nakon poraza u Švedskoj ekipa Italije igrala je na prepunom San Siru i očekivalo se da će nadokaditi prednost i plasirati se na SP.

No, veoma loša taktika selektora Venture koštala je na kraju Italijane plasmana na Mundijal. Ventura je danas dobio otkaz, a od dresa reprezentacije nakon ovog kraha oprostili su se Buffon, Barzagli, Chiellini i De Rossi. Igrač Rome bio je u centru pažnje kada je Ventura želio da ga pošalje na zagrijavanje, a on je to odbio, te mu je poručio da treba uvesti napadače, a ne veznog igrača.

De Rossi je u centru pažnje bio i nakon utakmice kada je svojim gospodskim potezom oduševio fudbalsku javnost. Naime, ovaj iskusni vezni igrač je nakon meča otišao u autobus u kojem su bili igrači Švedske, te im se u ime cijele italijanske nacije izvinio što je njihova himna izviždana na San Siru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Iznenadili smo se kada smo vidjeli De Rossija u autobusu. Izvinio nam se u ime svih Italijana što nam je izviždana himna i otišao je. Svi smo se nekako pitali da li se to upravo desilo. To je jedan od najvećih poteza što sam doživio. Svaka mu čast jer je pokazao da je pravi sportista i gospodin", rekao je selektor Švedske, Janne Andersson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi