Debakl Evertona u Bergamu, Apollon izvukao bod protiv Lyona
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa E

Debakl Evertona u Bergamu, Apollon izvukao bod protiv Lyona

Ekipa Evertona se propisno obrukala na gostovanju Atalanti. Naime, Karamele, koje je Koeman na teren poslao u "zanimljivom" sastavu, su poražene od domaće Atalante rezultatom 3:0.

Domaćini su posao riješili u prvih 45 minuta. Atalanta je došla u vodstvo u 27. minuti preko Masiella, a kada su svi očekivali ofanzivu Evertona pred kraj poluvremena, uslijedio je pravi šok za goste.

Prvo je u 41. minuti Gomez pogodio za 2:0, da bi tri minute kasnije Cristante postavio konačnih 3:0.

Everton ni u drugom poluvremenu nije uspio ozbiljnije ugroziti Atalantu, a vrijedi napomenuti da je naš Muhamed Bešić odigrao svih 90. minuta.


Apollon je ugostio ekipu Lyona i, u samoj završnici meča, uspio stići do 1:1.

Lyon je počeo dosta ofanzivno, ali nije uspio ostvariti dominaciju na sredini terena i stvoriti neke ozbiljnije prilike.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0, a gosti iz Francuske su došli do prednosti u 53. minuti, nakon gola Depayja sa bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Apollon, koji je večeras pružio odličnu igru, je uspio stići do jednog boda u samom finišu meča. Igrala se 93. minuta kada je Maritnez odlično prošao po boku i uposlio Adriana koji je, uz dosta sreće, postigao gol konačnih 1:1.

Grupa F donijala je duele Kopenhagena i moskovskog Lokomotiva, te Zlina i Sheriffa iz Tiraspolja, a oba susreta su završena najnepopularnijim rezultatom, 0:0. Povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić je odigrao svih 90 minuta za Sheriff, a u 37. minuti je zaradio žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije