Debakl Intera na Meazzi, mršavi remi Milana u Ceseni
Foto: EPA

Težak poraz Intera

Debakl Intera na Meazzi, mršavi remi Milana u Ceseni

M. Šljivak

Pravi debakl doživio je Inter na Giuseppe Meazzi. Cagliari je pregazio Nerazzurre s uvjerljivih 4:1...

Marco Sau je u 10. minuti doveo Cagliari u vodstvo od 1:0, da bi zatim Pablo Osvaldo osam minuta kasnije poravnao rezultat na 1:1.

Veliku uslugu gostima napravio je Yuto Nagatomo. On je u samo tri minute dobio dva žuta kartona, te je isključen, pa je Inter od 27. minute igrao sa igračem manje.

Iskoristio je to Cagliari u potpunosti i do odmora su postigli tri gola. Junak je bio Albin Ekdal koji je postigao hat-trick do poluvremena za uvjerljivih 4:1, a moglo je biti i gore po Inter jer je Cossu promašio penal.

Iako je u nastavku prilika bilo još, rezultat se nije mijenja, te Cagliari je na kraju slavio veliku pobjedu i prvi poraz Intera u novoj sezoni.

Ekipa Milana je odigrala još jedan veoma loš meč. Odigrali su mršavih 1:1 na gostovanju kod Cesene u jako slaboj fudbalskoj predstavi.

Domaći su u 10. minuti pogotkom Davidea Succija došli do vodstva od 1:0, da bi devet minuta kasnije pogodio za poravnanje rezultata na 1:1. 

To se na kraju ispostavio i kao konačan rezultat susreta iako je Milan od 73. minute igrao bez isključenog Zapate.

Utakmice Torino - Fiorentina i Chievo - Empoli završene su bez pobjednika (1:1).

Seria A, 5. kolo:

Cesena - Milan 1:1 (Succi 10' / Rami 19')
Torino - Fiorentina 1:1 (Quagliarella 62' / Babacar 78')
Inter - Cagliari 1:4 (Osvaldo 18' / Sau 10', Ekdal 29', 34', 44')
Chievo - Empoli 1:1 (Meggiorini 50' / Pucciarelli 59')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.