Debakl Nice u Amiensu, remi Lyona i Nantesa
Foto: EPA

Francuska Liga 1, 4. kolo

Debakl Nice u Amiensu, remi Lyona i Nantesa

Nica je u četvrtom kolu Lige 1 potpuno razbijena u Amiensu. Iako su i gosti imali nekoliko prilika, domaći Amiens je odigrao fantastičnu utakmicu i na kraju slavio rezultatom 3:0.

Amiens je poveo u 15. minuti preko Kakute koji je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca, a iako je Nica pokušavala uzvratiti u 28. minuti je bilo 2:0 za domaćina. Ovaj put strijelac je bio Konate na asistenciju Bourgauda.

Konate je pogodio i u 88. minuti susreta i tako potvrdio pobjedu svoje ekipe, ali i drugi uzastopni poraz Nice.


Bordeaux je opravdao ulogu favorita i savladao na svom terenu Troyes rezultatom 2:1. Poveli su domaćini već u devetoj minuti preko Kamana, dok je Malcolm u 48. pogodio za vodstvo Bordeauxa od 2:0. Troyes je, ipak, ubrzo smanjio na 2:1. Strijelac gola iz 52. minute je bio Darbiona, ali gosti nisu mogli više od počasnog gola.

Toulouse je u sjajnog utakmici slavio nad Rennesom sa 3:2. Iako su gosti poveli u sedmoj minuti preko Mubele, Toulouse dolazi do preokreta golovima Durmaza iz 35. i Diopa iz 58. minute. Gosti su uspjeli uzvratiti i poravnati na 2:2 golom Sarra u 65. minuti, ali je tri boda Toulouseu donio Durmez svojim drugim golom u 71. minuti. Inače, Durmaz je oba gola postigao s bijele tačke, a vrijedi dodati i da je Rennes u 70. minuti ostao s igračem manje pošto je Amalfitano dobio drugi žuti karton.

Dijon je bio bolji od Montpelliera rezultatom 2:1, a oba gola za domaćine je postigao Jeannot, u 46. i 62. minuti, dok je pogodak za Montpellier postigao Sio u 49. minuti.

Pogodak Rodelina je bio dovoljan za minimalnu pobjedu Caena nad Metzom, dok je u utakmici koja je odigrana nešto ranije, Nantes uspio odoljeti napadima Lyona i sačuvati svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes je na svom terenu ugostio favorizovani Lyon, a iako su gosti napadali cijelim tokom susreta, na kraju je ostalo 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi