Debi Bajića u pobjedi Udinesea, poraz Palerma od Cagliarija
Foto: EPA

Kup Italije

Debi Bajića u pobjedi Udinesea, poraz Palerma od Cagliarija

Večeras je odigrano više utakmica trećeg kola Kupa Italije, a nastupe je upisalo i nekoliko bh. fudbalera.

Svoj prvi nastup u ovosezonskom izdanju Kupa Italije upisali su i fudbaleri Udinesea koji su uspjeli doći do pobjede nad Frosinoneom rezultatom 3:2.

Domaći Udinese je došao do prednosti u 29. minuti preko Cyrila Thereaua, da bi Frosinone poravnao u 37. minuti pogotkom Gorija.

Kevin Lasagna je u 63. minuti ponovo doveo Udinese u vodstvo, a Jankto je u 71. minuti pogodio za 3:1. Sve što je Frosinone uspio uraditi do kraja utakmice bio je pogodak Crivella iz 78. minute za smanjenje rezultata na 3:2. Udinese će u šesnaestini finala Kupa Italije igrati protiv Perugije.

Bh. reprezentativac Riad Bajić je na ovoj utakmici upisao svoj zvanični debi za Udinese kada je u 69. minuti ušao u igru mjesto strijelaca prvog gola Cyrila Thereaua. 

Još jedan bh. reprezentativac je upisao nastup u Kupu Italije, a riječ je o Mati Jajalu. On je odigrao svih 90. minuta u porazu svog Palerma od Cagliarija, a u već u osmoj minuti utakmice je zaradio žuti karton. Cagliari je poveo golom Joaoa Pedra u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. La Gumina je donio poravnanje Palermu u 66. minuti, a kako je regularnih 90. minuta susreta završeno rezultatom 1:1, igrali su se produžetci, a zatim se pristupilo i penal seriji. Nakon boljeg izvođenja penala slavio je Cagliari, koji će u šesnaestini finala Kupa Italije snage odmjeriti sa Pordenoneom.

Crotone, čiji je član naš mladi reprezentativac Ćazim Suljić, je uspio stići do pobjede nad Piacenzom rezultatom 2:1. Mladi Suljić ipak nije dobio priliku za igru, te je utakmicu proveo na klupi za rezervne igrače.

Svi rezultati:

Bologna - Cittadella 0:3

Benevento - Perugia 0:4

Brescia - Pescara 1:3

Carpi - Salernitana 2:2, nakon penala 4:3

Poredenone - Lecce 3:2

Spal - Renate 1:0

Chievo - Ascoli 2:1

Crotone - Piacenza 2:1

Sampdoria - Foggia 3:0

Sassuolo - Spezia 2:0

Udinese - Frosinone 3:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bari - Cremonese 2:1

Cagliari - Palermo 1:1, nakon penala 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi