Debi Džeke, Pjanić promašio pobjedu, remi Rome u Veroni
Foto: EPA

Vučica odigrala 1:1 u Veroni

Debi Džeke, Pjanić promašio pobjedu, remi Rome u Veroni

M. Šljivak

Fudbaleri Rome remizirali su s Veronom (1:1) u prvom kolu italijanske Serie A.

Edin Džeko i Miralem Pjanić su našli svoje mjesto od prve minute u ekipi iz Rima, koja je došla do boda na teškom gostovanju.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo naročito lijep fudbal. Roma je imala nešto konkretnije šanse, ali se na odmor otišlo bez pogodaka (0:0).

Nastavak ipak donosi pogotke, ali i bolje šanse na obje strane. Do vodstva je stigla Verona i to u 61. minuti. Mrežu Rome za prednost od 1:0 pogodio je Boško Janković. 

Ipak, nije dugo trajala radost gostiju. Samo pet minuta kasnije Alessandro Florenzi pogađa sjajno za izjednačenje rezultata na 1:1.

Imao je potom Miralem Pjanić dva opasna šuta prema golu Verone. Prave bombe nisu završile u golu.

Zatim je Pjanić imao i meč loptu u 89. minuti. Našao se sam pred golom, međutim, nije uspio pogoditi, te je ostalo 1:1 do kraja susreta.

Džeko i Pjanić su odigrali kompletan meč.

Seria A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona - Roma 1:1 (Janković 61' / Florenzi 66')


Goal Jankovic - Hellas Verona vs AS Roma 1-0 by brilche
Goal Florenzi - Hellas Verona vs AS Roma 1-1 by brilche

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.