Debitovao protiv Sarajeva, sada ga žele Barca i Liverpool

Dahoud na meti velikana

Debitovao protiv Sarajeva, sada ga žele Barca i Liverpool

E. Škorić

Prema pisanju njemačkih medija, nogometaš Borussije Moenchengladbach Mahmoud Dahoud nalazi se na meti Liverpoola.

Francuski Foot Mercato tvrdi da su velikani zainteresovani az Dahouda, 21-godišnjeg nogometaša koji je standardan u Borussiji. Njega je Jurgen Klopp još prošlog ljeta pokušavao dovesti na Anfield, ali nije uspio, a sada će s Barcelonom voditi borbu za potpis talentovanog veznjaka, kojeg ipak u Borussiji ne žele tek tako da puste.

Sportski direktor njemačkog tima Max Eberl tvrdi da "nema šanse da Dahoud ode u januaru".

"Ne postoji zvanična ponuda za Dahoouda, a mi tvrdimo da nema šansi da ode do ljeta", rekao je Eberl.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno su i Juventus, te PSG također izrazili želju da dovedu ovu mladu zvijezdu koja je rođena u Siriji, a ono što je zanimljivo, svoj prvi nastup imao je protiv Sarajevac u meču Evropske lige.

U 7:0 pobjedi Borussije zaigrao je od 55 minute i od tada je za njega sve krenulo nabolje, te je standardan u ekipi Borussije, u kojoj je odigrao 62 utakmice, a ove sezone ima 18 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi