Decembar će biti tužan mjesec za ljubitelje fudbala
Foto: EPA

Pirlo i Kaka odlaze u penziju

Decembar će biti tužan mjesec za ljubitelje fudbala

E. Čaušević
Teme:

Nekada najbolji fudbaler svijeta Kaka priznao je da razmišlja o završetku svoje igračke karijere.

Fudbalsku javnost je rastužio Andrea Pirlo koji je potvrdio da će na kraju sezone sa New York Cityjem završiti svoju igračku karijeru, ali čini se da neće biti jedini. Sada je jasno da će decembar biti veoma tužan mjesec za fudbalske fanove jer pored Pirla odlazak je najavila još jedna legenda.

Nakon odlaska iz Milana Kaka se odlučio vratiti u Sao Paulo gdje se nije dugo zadržao. Već nekoliko sezona brazilski igrač igra u američkom MLS-u u dresu Orlanda, ali čini se da će na kraju ove sezone, u decembru, okačiti kopačke o klin.

"Ne osjećam istu radost kada igram fudbal kao nekada. Osjećam bol svaki put kada završim utakmicu. Moje tijelo više ne može da podnese sve to i svjestan sam da već imam 35 godina. Vrijeme je da se kaže da je kraj", rekao je Kaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi