Deco otkrio kako je otišao u Barcelonu

Predsjednik ispoštovao obećanje

Deco otkrio kako je otišao u Barcelonu

S. Bošković
Teme:

Jedan od najboljih igrača Jose Mourinha, dok je vodio Porto, bio je Deco i on je danas otkrio detalje njegovog prelaska u Barcelonu.

Veznjak je bio jedan od ključnih igrača kada je Porto osvojio Kup UEFA 2003. godine. Nakon toga je dobio priliku da ispuni san i preseli se na Camp Nou.

Transfer je blokiran od strane Pinta de Coste, predsjednika Porta. On je rekao Decu da sačeka godinu dana jer će osvojiti Ligu prvaka.

Porto je u najboljem evropskom klupskom takmičenju bio potpuni autsajder i Deco nije vjerovao u to. Ipak, portugalski klub je pobjeđivao utakmicu po utakmicu. Bili su bolji od Manchester Uniteda i Lyona, a u finalu slavili protiv Monaca.

Jose Mourinho, koji je tada otišao u Chelsea, želio je da povede i Deca sa sobom.

"Sandro Rosell, tadašnji potpredsjednik Barcelone, me nazvao i rekao: 'Možemo potrošiti 21 milion eura na tebe' i ja sam mu odgovorio: 'Zaboravite na to, Chelsea nudi 45 miliona eura'", izjavio je Deco, te pojasnio nastavak događaja:

"On me je zamolio da napravim pritisak na Pinto De Costu, no ja sam mislio da je to bacanje vremena. Ipak, objasnio sam mu situaciju i dobio sam iznenađujući odgovor: 'Nisam li ti obećao da ćeš otići u Barcelonu?' I otišao sam".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na Camp Nou je Deco odigrao 161 utakmici, postigao 22 pogotka i u četiri godine osvojio dvije titule prvaka Španije i Ligu prvaka.

2008. godine Deco je zaigrao za Chelsea, gdje je ostao dvije pune sezone i osvojio titulu prvaka Engleske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.