Definitivan kraj za Benku u Olimpiji

Napušta klub iz Ljubljane

Definitivan kraj za Benku u Olimpiji

M. Šljivak

Hrvatski napadač Leon Benko (33) završio je jednogodišnju epizodu u ljubljanskoj Olimpiji.

Na iskusnog fudbalera trener slovenačkog tima Igor Bišćan više ne računa, a već je angažovana i zamjena, pa će Benko morati da potraži novu sredu.

Novi član Olimpije postao je 22-godišnji argentinski napadač Andres Vombergar, koji je već potpisao ugovor sa Zmajčekima, ali zbog problema s registracijom nije mogao da nastupa.

Međutim, svi problemi su riješeni. Mladi Argentinac slovenačkih korijena će zamijeniti Benku, koji će postati slobodan u izboru nove sredine.

"To je tip igrača kojeg trenutno nemamo u timu. Igra jednostavno i samo mu je potrebno vremena da se privikne", rekao je Bišćan o novom fudbaleru Olimpije.

Što se tiče Leona Benka, 33-godišnji napadač napušta klub sa 14 postignutih golova u 34 meča, a karijeru bi mogao nastaviti u Italiji, odakle ga žele dva poznata trećeligaša, Vicenza i Brescija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije