Defoe se u 35. godini vratio u reprezentaciju

Southgate saopštio spisak

Defoe se u 35. godini vratio u reprezentaciju

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Gareth Southgate saopštio je spisak fudbalera na koje će računati na predstojeće dvije utakmice koje se igraju krajem marta.

Engleska će prvo igrati kvalifikacionu utakmicu protiv Litvanije, a zatim prijateljski meč sa Njemačkom, a najzanimljivije ime koje se našlo na spisku je Jermain Defoe.

Ovaj iskusni napadač ima 34 godine ali se sjajnim igrama u dresu Sunderlanda uspio izboriti za novi poziv u reprezentaciju, prvi nakon 2013. godine.

Defoe je za reprezentaciju do sada odigrao 55 utakmica, a postigao je 19 pogodaka. Ove sezone je u Premier ligi odigrao 27 utakmica, a u strijelce se upisivao 14 puta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kompletan spisak Engleske:

Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino), Tom Heaton (Burnley), Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Phil Jones (Man Utd), Michael Keane (Burnley), Luke Shaw (Man Utd), Chris Smalling (Man Utd), John Stones (Man City), Kyle Walker (Tottenham), Dele Alli (Tottenham), Michail Antonio (West Ham), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Man Utd), Jake Livermore (West Brom), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Nathan Redmond (Southampton), Raheem Sterling (Man City), James Ward-Prowse (Southampton), Jermain Defoe (Sunderland), Marcus Rashford (Man Utd), Jamie Vardy (Leicester).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi