Deja vu: 'Zanimljiva' Neymarova otkupna klauzula
Foto: EPA

Poznato za koju cifru Brazilac može napustiti PSG

Deja vu: 'Zanimljiva' Neymarova otkupna klauzula

Prema navodima španskih medija, u Neymarov ugovor sa PSG-om je uključena i otkupna klauzula, tako da on može napustiti Park prinčeva ukoliko neki klub bude u mogućnosti ispletiti istu.

Podsjećamo, Neymar je proteklog ljeta stigao u PSG iz Barcelone nakon što su Parižani isplatili otkupnu klauzulu u visinu od 222 miliona eura.

U Francuskoj otkupne klauzule nisu obavezne kao što je to slučaj u Španiji. Poznato je da je puno teže realizovati transfer igrača bez otkupne klauzule u šta se uvjerila i Barcelona kada je ljetos pokušala dovesti Coutinha iz Liverpoola i Verrattija iz PSG-a.

Mnogi svjetski mediji su u proteklom periodu izvještavali da je Neymar nesretan u PSG-u, te da nije impresioniran trenerom Unaijem Emeryjem. Pojavile su se informacije da Neymar već nakon tri mjeseca želi napustiti Pariz, a to bi se moglo obistiniti ukoliko neki klub isplati PSG-u otkupnu klauzulu. Navodno je njegova otkupna klauzula u PSG-u ista kako što je bila u Barceloni, te iznosi 222 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi