Del Bosque objavio spisak

Pozvao 24 fudbalera

Del Bosque objavio spisak

A. Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Španije, Vicente Del Bosque objavio je imena igrača na koje će računati u prijateljskom susretu sa Kostarikom i susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Bjelorusijom.

Reprezentacija Španije će 11. juna odigrati prijateljski susret sa Kostarikom, a tri dana kasnije će u okviru kvalifikacija za EP gostovati u Bjelorusiji.

Del Bosque je za ova dva susreta pozvao 24 igrača, među kojima su i dva debitanta, golman Seville Sergio Rico i veznjak istog kluba Aleix Vidal.

Spisak reprezentacije Španije:

Golmani: Casillas (Real Madrid), De Gea (Man Utd), Rico (Sevilla);

Odbrana: Juanfran (Atlético de Madrid), Carvajal (Real Madrid), Ramos (Real Madrid), Pique (Barcelona), Bartra (Barcelona), Alba (Barcelona), Bernat (Bavarska), San Jose (Athletic);

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Koke (Atletico Madrid), Busquets (Barcelona), Silva (Manchester City), Isco (Real Madrid), Cazorla (Arsenal), Fabregas (Chelsea), Iniesta (Barcelona), Pedro (Barcelona), Vidal (Sevilla), Vitolo ( Sevilla);

Napadači: Morata (Juventus) Alcacer (Valencia), Nolito (Celta).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.